luni, 17 martie 2008

Lasa, ma...

Reactii: `Official: 16 dead in Tibet riots`, `China says using restraint to quell Tibet unrest` etc. La `un scroll` in jos, in anumite categorii… As milita pentru globalizare – asa cum o inteleg eu. Dar ne doare fix in cot de ce se intampla in alta parte decat in tara asta, eventual in Europa – si aici ma refer la Carla Bruni, eventual in Irak sau Champions League... fie, si la Hollywood. De ce ne-ar interesa? Au murit cativa tibetani... au facut scandal pe strada si i-au luat chinezii la maciuci... Nu? Ehh, bine, mai e Dalai Lama care tine conferinta de presa pe undeva prin Londra. Se mai strang ceva protestatari in capitalele europene (Bucurestiul e prea preocupat de mizeria lui ca sa se cheme capitala europeana). Si ce?

Nu pot sa inteleg de ce se agita astia... `Genocid cultural` tipa mosulica ala in portocaliu... `Boicotati JO`, `Google news, youtube – inchise in China, in contextul protestelor tibetane`. Si ce?

China e tare... e ditamai piata. Ai auzit de Nike? Dar de Lhasa? Huh? De cand am fost crescuti si educati sa ne pese de rahaturi de astea? De cand stim noi de acte de nedreptate, de saracie globala, de incalzire globala si alte de astea? Darfur zice ceva? Sau fraza asta: `They`re shooting them like dogs` - vezi un filmulet nominalizat la ceva premii prestigioase. Dar asta: `Women are raped infront of their families`?

Si ca sa ma `prostituez` pentru `prietenia` Google citez preocupari cibernetice: `zoso`, `visurat`, `sex`, `mircea badea`.

Niciun comentariu: