luni, 14 ianuarie 2013

Harry Potter vs Twilight. iPod vs iPhone

Am vazut zilele astea (pe un site de profil) urmatorul comentariu despre seria Harry Potter: "O serie superba pacat ca generatia iphone nu va mai prinde asa ceva in timpul copilariei. acum au twilight. cine stie, poate e mai bine asa)".

Harry Potter a debutat in 2001 (deci acum 11 -12 ani). Ultima parte a fost lansata in 2011. Twilight a debutat in 2008.

Cele doua generatii de telespectatori aproape ca se identifica, oricum ai privi lucrurile. Cu toate acestea ruptura dintre indivizii aceleiasi generatii (in sens larg) este foarte mare. Generatia iPhone succede generatiei iPod. De la iPod pana la iPhone, tinerii s-au schimbat foarte mult sau cel putin resimt deosebiri importante fata de generatia mai mare cu doar 4-5 ani. Ritmul vietii este unul evident alert, de vreme ce `pe vremea mea` simteam ca ma deosebesc doar fata de cei care erau cu 20-30 de ani mai in varsta. Limitele a ceea ce marcheaza ruptura dintre generatii au devenit mult mai apropiate si mult mai subtiri.

`Noul` inlocuieste `vechiul` de cand lumea. Ce se schimba este insa `cat de des`. Vorba comentatorului `batran in zile`: "cine stie, poate e mai bine asa".


Niciun comentariu: