luni, 18 februarie 2008

Raspunsul crestin la violenta


Liderul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Kosovo a îndemnat Serbia să declare Kosovo teritoriu ocupat, să cumpere arme de la ruşi şi să redobândească prin forţă controlul. Europa si Vaticanul indeamna la calm.

Cam asa suna o stire de azi. Cred ca asa isi faceau planurile si patriarhii sau papii in mileniul trecut. Cred ca asa suna si chemarea `sfanta` la cruciada, asa suna si un armistitiu politic caruia i se dadeau conotatii religioase. Biserica a avut de castigat teritorii, niciodata oameni. Nu ii inteleg pe ignorantii care sustin AZI: `Ba, voi ati facut cruciadele etc`, dupa cum nu inteleg nici atitudinea unor lideri religiosi ce cred ca au dreptul sa instige la violenta in numele lui Hristos. Iar daca exista ignoranti care acuza Biserica pentru ce s-a intamplat in Evul Mediu... Ce se va intampla astazi? Cat de dur va fi judecata o astfel de atitudine? Cumva sper totusi sa fie judecata, macar sa existe reactie... Iar Vaticanul... flutura steagul alb.

Ce sa fie? Ma intreb asta de cand am vazut The Mission (legat de raspunsul la violenta). Cine sunt eu? Jeremy Irons sau Robert de Niro? :D

Niciun comentariu: